HABERLER / DUYURULAR
Güncel Haberler

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Babaeski’mizin Güçlü ve Değerli Kadınları,

Bugün, hayatın her alanında emeğiyle, sevgisiyle ve fedakârlığıyla dünyayı güzelleştiren kadınlarımızın günü… 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, her birinizin hayatına sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.

Kadınlarımız, ailemizin temel taşı, toplumumuzun mimarı ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Onların emeği, alın teri ve azmi, daha eşit, daha adil ve daha güçlü bir yarın inşa etmenin en önemli kaynağıdır. Bugün, kadınlarımızın başarılarını, emeklerini ve mücadelelerini bir kez daha vurgulamak, onlara olan minnettarlığımızı en yüksek sesle dile getirmek için bir fırsattır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” diyerek, kadınların toplumdaki yerine verdiği önemi en güçlü şekilde ifade etmiştir. Cumhuriyetimizin sağlam temelleri, kadınların azmi ve katkılarıyla atılmış; ülkemizin ilerlemesinde onların emeği büyük rol oynamıştır.

Babaeski Belediyesi olarak, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla yer alması, eğitimden istihdama, sanattan spora her alanda güçlü bireyler olarak söz sahibi olması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Kadınların hayatın her alanında daha aktif ve güçlü olmaları için her zaman yanlarında olacağız.

Unutmamalıyız ki kadınların güçlü olduğu bir toplum, geleceğe güvenle bakan bir toplumdur. Kadınlarımızı sadece bir gün değil, her gün hatırlamalı, desteklemeli ve hak ettikleri saygıyı göstermeliyiz.

Bu anlamlı günde, başta vatanımız uğruna evlatlarını toprağa veren şehit anneleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Her zaman yanınızdayız.

 

Dr. Fırat Yayla

Babaeski Belediye Başkanı